دور هم توی سالن نشسته بودیم و داشتیم فیلم نگاه می کردیم و پسرم هم داشت با خودش بازی می کرد ، وقتی فیلم تموم شد ، با همسرم در مورد فیلم حرف می زدیم که پسرم یهو گفت که ( مامان و بابا می خوام براتون گیتار بزنم و بخونم ) ، به همسرم نگاهی کردم و گفتم ( باشه ما منتظریم که شروع کنی ) پسرم هم سریع شروع کرد به آماده شدن چنان ذوقی داشت که من و پدرش هم ذوق می کردیم ، بعد از چند دقیقه این ور و اون ور رفتن بلاخره آماده شد و گیتار به دست اومد رو به روی من و باباش ایستاد و شروع کرد به گیتار زدن و خوندن ، باورم نمیشد که این همه بتونه پیشرفت کنه ، در حد خودش خیلی خوب اجرا کرد و وقتی هم تموم شد و من و پدرش براش دست و سوت زدیم پسرم هم جو گیر شد و شروع به تعظیم کردن به ما کرد اون شب خیلی خوب بود و به همه ما خیلی خوش گذشت روز بعد که پسرم داشت گیتارش رو تمیز می کرد رفتم کنارش نشستم و در مورد اجرایی که شب قبل داشت صحبت کردم ولی پسرم در بین حرف هاش گفت که ( مامان ، من می خوام در آینده خواننده بشم ! ) سریع در جواب پسرم گفتم ( تو خیلی با استعدادی ! فقط باید دکتر بشی ! ) پسرم یه نگاهی به من کرد و به نظرم اومد که داره فکر می کنه چون بعد از چند دقیقه گفت ( ولی من دوست دارم خواننده بشم نه دکتر ) خلاصه حرف هایی که امروز به پسرم زدم بیشتر این مفهوم رو داشت که ( تو دقیقا باید همونی بشی که من می خوام ) که در آخر هم پسرم با ناراحتی رفت توی اتاقش و در رو هم بست . الان که بیشتر فکر می کنم می بینم در طول روز خیلی از جمله هایی که به پسرم میگم باعث ناراحتیش می شه ، خوب من جمله ام رو باید چه جوری عنوان بکنم که پسرم ناراحت نشود .
اهمیت درست صحبت کردن با کودکان
همه ما می دونیم که یکی از مهمترین راه های ارتباطی که می تونیم در طول روز با کودکان داشته باشیم حرف زدن هست و کلمه ها و جمله هایی که به کودک می گیم تاثیر خیلی زیادی رو رشد و پرورش شخصیت کودک می ذاره و اگه نتونیم با کودک درست حرف بزنیم به مرور باعث میشه اعتماد به نفس کودک پایین بیاد و یا خجالتی و کم رو بشه ، پس خیلی مهمه که بتونیم با کودک درست حرف بزنیم .
جملات اشتباه و جایگزین آن ها
در طول روز خیلی حرف ها به کودکان می زنیم که بعضی از اون حرف ها درست نیست و به مرور باعث خیلی از رفتارهای نامناسب درکودک میشه و این که نمی دونیم باید چه جمله ای رو جایگزین کنیم ، در این جا به چند مورد اشاره می کنیم که می تونید با تکرار جایگزین جملات اشتباه کنید .
۱ – تو خیلی باهوشی !
وقتی کودک یه نقاشی می کشه و یا یه کاری رو به درستی انجام میده معمولا همه ما اولین جمله ای که می گیم اینه که ( تو خیلی با هوشی ، تا حالا بچه ای به باهوشی تو ندیدم ) خوب این جمله باعث میشه کودک دیگه تلاشی برای بهتر شدن نکنه ، به جای این جمله می تونیم بگیم ( آفرین نتایج کارت عالیه ، میدونم که خیلی تلاش کردی پسرم ! )
۲ – مثل پدرتی شلخته و بی عرضه هستی
وقتی که کودک از بازی میاد و لباسهاش نامنظم هست در اینجا جمله ای که خیلی از مامان ها می شنویم اینه که ( نگاش کن ، عین پدرش شلخته و بی عرضه ست ! ) ولی میتونیم به جای این جمله بگیم (عالی به نظر می رسی پسرم )
۳ – باید این غذا رو بخوری
وقتی کودکان غذایی که خیلی مفید هستند رو نمی خورن و دوست ندارن معمولا ما مامان ها می گیم ( باید این غذا رو بخوری ! ) خوب اینجوری کودک بیشتر لج می کنه و نمی خوره و به جای این جمله می تونیم بگیم ( امتحانش کن ، مطمئن باش ، خوشت میاد ! )
۴ – تو حق نداری گریه کنی و ناراحت بشی
کودکی که زیاد گریه می کنه تنها جمله ای که معمولا می گیم ( واااااااای ، خسته شدم از دستت ، بازم داری گریه می کنی ! ) ولی به جای این می تونیم بگیم (بگو به من چی شده که ناراحت شدی و داری گریه می کنی ؟ )
۵ – تو نمی تونی
وقتی که کودک می خواد لباسش رو بپوشه می گیم ( تو نمی تونی ، بزار کمکت کنم ! ) ولی می تونیم به جای این جمله بگیم ( پسرم تلاش کن ، منم کنارت هستم )
۶ – دست نزن ، میشکنه
یا وقتی بچه ها می خوان در تمیز کردن خونه کمک کنن تا دست به گلدون می زنن سریع می گیم که (دست نزن ، آخرش این گلدون رو میشکنی ! ) ولی میتونیم به جای این جمله بگیم (اگر می خوای برداری ، دقت کن ، گلدون خیلی ارزشمندیه ! )