دیشب برای پسرم یه ماشین خریدم ، این جور که پیدا بود از ماشین اسباب بازیش خیلی هم خوشش اومده بود یه یک ساعتی با ماشین بازی کرد ، یه لحظه متوجه شدم که هی ماشین رو روی زمین می کشه و بعد اونو بلند می کنه وبه چرخ هاش نگاه می کنه چند بار این حرکت رو انجام داد و بعد یه دفعه کوبید به دیوار و ماشین رو خراب کرد از این حرکتش خیلی عصبانی شدم و شروع به فریاد زدن کردم و همون طور هم داشتم حرف می زدم .
(چرا این کار رو کردی ؟ )
( میدونی چقدر پولشو دادم ؟ )
و . . .
وسیله بازی که برای بازی کردن کودکان و نوجوانان است و باعث رشد خلاقیت و استعداد کودکان و نوجوانان می شود .
اهمیت شکستن اسباب بازی ها توسط کودک
اسباب بازی در زندگی کودک اهمیت زیادی داره وباعث می شه خلاقیت و استعداد کودک رشد کنه ولی بعضی وقت ها کودک به جای این که با اسباب بازیش بازی کنه ، اسباب بازیشو می شکنه و اونو خراب می کنه که این کار کودک یا یه مشکل رفتاری و یا یادگیری هست .
عوامل شکستن اسباب بازی توسط کودک
کودکان برای شکستن اسباب بازی هاشون علت های مختلفی دارن مثل :
۱ – کنجکاوی
بعضی از بچه ها مثل پسر داستان ما که چرخیدن چرخ های ماشین براش جالب بود و یه جورده که با اسباب بازیش بازی کرد و بعد اونو به دیوار کوبید و اونقدر ماشین شکسته رو دست کاری کرد تا متوجه شد که چه طوری چرخ های ماشین می چرخه ، این پسر به علت کنجکاو بودنش اسباب بازی شو خراب کرد و با خراب کردن اسباب بازیش یه چیزی هم یاد گرفت و برای این که اسباب بازی های جدیدشو خراب نکنه می تونید اسباب بازی هایی که باهاشون بازی نمی کنه رو در اختیارش بزارید تا بشکنه و خراب کنه و از این طریق چیزهای زیادی هم یاد بگیرد .
۲ – پرخاشگری
بعضی بچه ها هم هستن که وقتی از والدینشون درخواستی دارن و والدین در جواب در خواست کودک نه می گن و یا هر چیز دیگه ای ، کودک عصبانی می شه و نمی تونه خشم خودشو کنترل کنه وشروع به شکستن وخورد کردن اسباب بازی هاش می کند .
۳ – کمبود محبت وعدم توجه والدین
گاهی وقت ها کودک برای این که توجه پدر و مادرش رو به متوجه خودش کنه و یا به خاطر کمبود محبت اسباب بازی هاشو می شکنه و خراب می کند .
۴ – یادگیری از والدین و مربیان و دوستان
گاهی اوقات کودکان از بزرگترها و دوستهاشون یاد میگیرن و یا تقلید می کنند پس باید حواستون به کارهایی که می کنید باشه ، والدین و یا مربیانی که به جای حرف زدن ، شروع به شکستن وسایل منزل و یا مدرسه می کنید ، کودکان ویا شاگردان این حرکت شما رو یاد می گیرن و در بازی با شکستن اسباب بازی هاشون این کار شما رو انجام می دهند .
۵ – تبعیض میان کودکان و دانش آموزان توسط والدین و مربیان
گاهی اوقات پیش میاد که بین دو نفر از کودکانتون و یا دانش آموزانتون فرق بذارین ، این جور مواقع کودک با شکستن و خراب کردن اسباب بازی هاش ، ناراحتی خودشو از کار والدین ویا مربی نشون می دهد .
۶ – ترسناک بودن برخی از اسباب بازی ها
یکی دیگه از دلایلی که کودک اسباب بازی شو می شکنه و خراب می کنه ، ترسناک بودن اون اسباب بازی هست که با دیدن اون اسباب بازی می ترسه ، پس موقع خرید اسباب بازی حتما توجه داشته باشید که کودکتون با دیدنش نترسد .
راهکارهایی برای جلوگیری از شکستن اسباب بازی ها
حالا باید چه کارهایی انجام بدید که مانع شکستن اسباب بازی توسط کودک بشود :
۱ – آموزش راه های مناسب برای بیان احساسات
به کودک یاد بدید که وقتی ناراحت هست و یا عصبی هست بیان کنه که ( من الان ناراحت هستم ) و یا ( من الان عصبی هستم ) ، کودک شما یاد می گیره احساس خودشو بگه ، دیگه از روی اعصبانیت و خشم اسباب بازی هاشو نمی شکنه و خراب نمی کند .
۲ – پاداش دادن به کودک برای مراقبت از اسباب بازی ها
وقتی کودک اسباب بازی هاشو خراب نکرد و به خوبی ازشون مراقبت کرد اون موقع باید برای کودک پاداشی رو در نظر بگیرید تا کودک متوجه بشه که شما دوستش دارید و حواستون به کارهایی که می کنه هست .
۳ – دادن وسایل بازی دیگری به کودک
وقتی می بینید که کودک اسباب بازی های جدیدشو می شکنه و خراب می کنه می تونید اسباب بازی های دیگه ای به کودک بدید که قدیمی باشه که اگه خراب کنه خیالتون راحت باشد .
۴ – کمک گرفتن از یک متخصص
اگه این راهکار ها رو انجام دادید و نتیجه ای نگرفتید حتما به یک متخصص مراجعه کنید .