۱۰ مهارتی که والدین در تربیت فرزند باید یادبگیرند
ما بهعنوان والدین در طول زندگی تحصیلی خود مطالب علمی زیادی را فراگرفتهایم که احتمالاً از آنها در زندگی خانوادگیمان نمیتوانیم استفاده کنیم مثلاً سینوس ایکس ضربدر کسینوس …
اما معمولاً به ما در طول آنهمه سالهایی که بهسختی درس خواندیم و واحدها را یکی پس از دیگری پاس کردیم نیاموختند که مثلاً چگونه به کودکمان یاد دهیم در مورد احساساتش صحبت کنند و یا صدها مورد دیگری که در هنگام تربیت فرزند برایمان سؤالبرانگیز است و نیاز به راهنمایی داریم در این مقاله بهاختصار ۱۰ مهارتی که والدین برای تربیت صحیح فرزندان خود به آن نیاز دارند را باهم مرور میکنیم .
۱-سعی کنید هرروز زمانی را صرف بازیهای شاد و مفرح با فرزندتان کنید.
بسیاری از ما والدین تصور میکنیم که همهوقتمان به فرزندمان تعلق دارد و ما زندگیمان را فدای رشد و پیشرفت کودکانمان کردهایم که البته این کار در شکل صحیح آنهم نباید اتفاق بیفتد ولی غالب والدین این را عنوان میکنند که تماموقتشان صرف کودک میشود اما بازمیبینند که کودک برای جلبتوجه والدین دست به خرکاری میزند و هر عمل ناشایستی را برای جلبتوجه انجام میدهد حتی اگر توجه والدین به شکل تنبیه ای برای او باشد …
پس چرا بااینکه تماموقتمان صرف کودکمان میشود باز او نیاز به توجه بیشتر دارد ؟؟؟
زمانی این صرف وقت و انرژِی برای کودکمان تأثیر مثبت خواهد داشت که ما در این زمان حداقل یک ساعت در روز با کودک بازیهای شاد و مفرح به انتخاب فرزندمان داشته باشیم .در این زمان ما خود را همسن کودک میکنیم و با لیلی بازی و خالهبازی میکنیم ، در این صورت ببینید بعد از چند روز فرزندتان چقدر تغییرات مثبت رفتاری خواهد داشت .
۲-زمانی که به کودک میگویید این کار را نکن دقیقاً بگویید که بهجایش چهکاری انجام دهد .
استفاده از افعال منفی و نهی کردن کودک از کاری که انجام میداده باعث نمیشود فرزندتان دیگر آن حرکت اشتباه را انجام ندهد و یا حرف بد را نزند والدین حتماً بهطور واضح به کودک بگویید که بهجای کار اشتباه چهکاری را باید انجام دهد که صحیح است .
مثلاً وقتی کودک بامداد بر دیوار خانه خط میکشد جمله اشتباه این است : چند بار به گم روی دیوار خط نکش …
جمله صحیح : می تونی روی دفتر نقاشی کنی آخه دیوار جای نقاشی کردن نیست .
۳- زمانی که فرزندتان کار خوبی میکند بابیان احساسات خود او را خوشحال کنید .
معمولاً والدین با لیست بلند و بالایی از مشکلات کودک به مشاوره میآیند وقتی از آنها راجع به کارههای خوب فرزندشان سؤال میکنیم معمولاً سکوت میکنند و یا میگویند او هیچ کار خوبی انجام نمیده !!!!
سعی کنید کارههای خوب کودکتان را ببینید و با همه احساساتتان ابراز خوشحالی کنید تا او برای انجام کارههای بهتر قدم بردارد .
۴- فرزندتان را درک کنید .
زمانی که کودک برای صحبت به نزد شما میآید با دقت به حرفش گوش دهید در ذهنتان حرفی که میزند را تجسم کنید طوری که انگار همان لحظه آن را میبینید به این شکل با کودک در تجربهاش شریک باشید .
۵- همواره با فرزندتان با صدایی آرام سخن بگویید حتی اگر کار اشتباهی انجام داده باشد .
۶-در زمان صحبت کودک شنونده خوبی باشید .ممکن است شما مشغول مطالعه و یا تماشای تلویزیون باشید ولی زمانی که کودک با شما سخن میگویید به چشمان او نگاه کنید وبِ او اطمینان دهید که حرفهایش را میشنوید .
۷-زمانی که از کودک میخواهید کاری انجام دهد مطمئن باشید که حرفهای شمارا فهمیده است و توضیحات شمارا متوجه شده است .
۸-زمانی که از کودک در مورد مسئلهای سؤال میپرسید سؤالات باز پاسخ بپرسید و اینطور نباشد که سؤالات بسته باشد که کودک فقط بله یا نه بگویید .با سؤالات بسته به کودک حملهور نشویید .
۹-تا آنجا که امکان دارد به کودک حق انتخاب بدهید اجازه دهید کودک خودش انتخاب کند که کارش را کی و چطوری انجام دهد .
۱۰- انتظارات متناسب باسن کودک داشته باشید و اجازه دهید فرزندتان از دوران خوش کودکش استفاده کند .انتظارات زیاد و بالاتر از سن کودک موجب ناکامی کودک و پایین آمدن اعتمادبهنفس کودک میشود .
و حرف آخر اینکه مواظب تغییرات رفتاری فرزندتان باشید و اگر تغییرات منفی باشد بررسی کنید که چه رفتار یا روش تربیتی شما و اطرافیان کودک موجب به وجود آمدن این رفتارها شده است و سپس به فکر اصلاح رفتار فرزندتان باشید .
[mks_button size=”medium” title=”دانلود فایل pdf” style=”squared” url=”https://moshaverkodak.com/wp-content/uploads/2017/05/10_مهارتی_که_والدین_در_تربیت_فرزند_باید_یادبگیرند.pdf” target=”_self” bg_color=”#1e73be” txt_color=”#FFFFFF” icon=”fa-cloud-download” icon_type=”fa” nofollow=”0″]