از چه زمانی باید به نوزادان غذای کمکی بدهیم ؟
تا ۶ ماهگی تنها غذای کودک شیر مادر یا شیر خشک است که تمام احتیاجات بدن کودک را رفع میکند و نیاز به ماده غذایی دیگری نیست اما بین ۴ تا ۶ ماهگی کمکم زمان آن میرسد که کودک شروع به مصرف مواد غذایی غیر از شیر مادر کند تا انواع ویتامینها و مواد مغذی به میزان لازم به بدن کودک برسد اما شروع این غذای کمکی برای کودک به چه میزان و چه غذاهایی باشد که به کودک آسیبی نرسد .
غذای کمکی کودک را چگونه شروع کنم ؟
در ۶ ماه اول تولد کودک فقط از شیر مادر تغذیه کرده است و دستگاه گوارشی بدن او هنوز به غذای دیگری عادت ندارد پس برای شروع غذای کمکی لازم است که در ابتدا از میزان کمغذای کمکی استفاده کنیم تا برای کودک مشکلی پیش نیاید .
میزان غذای کمکی :
هر غذای کمکی که برای کودک شروع میکنیم باید در روز با یک قاشق شروع کنیم روزهای بعد تعداد قاشقهای غذای کمکی را زیاد میکنیم تا در طول ۱۰ روزبه ۱۲ قاشق برسد و بدن کودک کمکم به آن غذای کمکی عادت کند .
برای اضافه کردن هر نوع غذای کمکی به برنامه غذایی کودک به همین شکل باید با صبر و حوصله پیش برویم تا بدن کودک به همه مواد غذایی کمکی عادت کند و دچار ناراحتیهای گوارشی نشود .
برای اضافه کردن زرده تخممرغ به برنامه غذای کمکی کودک برای روز اول به میزان یک نخود ،زرده تخممرغ را به کودک میدهیم و این میزان را در طی روزهای هفته زیاد میکنیم تا زمانی که یک زرده تخممرغ کامل به کودک بدهیم .
با چه غذای کمکی شروع کنیم :
معمولاً شروع غذای کمکی به کودک از ۶ ماهگی است ولی میتوان ا کمی زودتر لعاب برنج رقیق را به کودک داد غلظت لعاب برنج کودک باید بهمانند شیر مادر باشد تا کودک بهراحتی از آن استفاده کند و حتماً در روز اول به میزان فقط یک قاشق چایخوری باشد تا کودک اذیت نشود
برای تهیه لعاب برنج کودک نیازی به استفاده از نمک و یا شکر نیست .
در مرحله بعد تغذیه کودک میتوان حریره بادام را به غذای کمکی کودک اضافه کرد.
اولین غذای کمکی کودک :
حریره بادام معمولاً اولین غذایی است که برای کودک ۶ ماهه توصیه میشود مادران عزیز حتماً از برنج خوب و مرغوب استفاده کنند بهجای استفاده از پودر مغز بادام آماده بهتر است بادام شیرین تهیه کنند از شب قبل بادامها بخیسانند تا پوستش بهراحتی گرفته شود بعد از پوست گرفتن بادامها آنها را رنده کرده و برای تهیه حریره بادام از آن استفاده کرد .
انواع فرنی و سوپهای رقیق را میتوان در انتهای ماه ششم برای غذای کمکی کودک استفاده کرد و این زمان میتوان تنوع غذایی را در برنامه غذایی کودک لحاظ کرد .
مواد مورداستفاده غذای کمکی کودک :
برای برنامه غذایی کودک حتماً لازم است که از مواد طبیعی استفاده کنیم مثلاً بهجای استفاده از آبمیوههای آماده حاضر در بازار از آبمیوه طبیعی که در منزل تهیه میکنید برای کودک استفاده کنید
برای تهیه سوپ کودک همینطور از سبزیها تازه و فصلی استفاده کنید و سعی کنید از آبگوشت و یا مرغ در سوپ کودک استفاده کنید تا کودک دلبندتان رشد بیشتری داشته باشد .
نگهداری غذای کمکی کودک :
سعی کنید غذای کودک را به میزان هر وعده غذایی درست کنید که نیازی به گرم کردن مجدد غذای کودک نباشد همانطور که میدانید باکتریهای زیادی در هنگام گرم کردن در غذای کودک رشد میکنند که ممکن است برای کودک مشکلاتی ایجاد کنند زیرا سیستم ایمنی بدن کودک هنوز آنقدر قوی نیست که در مقابل انواع باکتریها از بدن کودک محافظت کنند ، حتی در صورت نیاز به نگهداری غذای کودک اجرا در ظرف دربسته و در جای خنک نگهدارید و در زمان نیاز به گرم کردن مجدد غذای کمکی سعی کنید همه جای غذای کمکی گرم شود و کاملاً حرارت ببیند تا باکتریهای موجود در آن از بین بروند .
غذاهای کمکی آماده :
امروزه غذاهای آماده زیادی در بازار وجود دارد که برای کودکان سنین پایین آمادهشده است از انواع سرلاک ها تا پوره میوهها ، که بعضی از مادران برای کودکشان استفاده میکنند اما توصیه ما به مادران عزیز این است که تا جایی که امکان دارد این غذاها کمکی را در خانه بهصورت تازه برای کودک تهیه کنند از میوهها میتوانید انواع پورهها را در خانه تهیه کنید که هم مثل غذاهای کمکی آماده مواد نگهدارندِ ندارند که برای سلامتی کودک مضر باشند و هم از انواع میوه تازه است که سرشار از ویتامینهای موردنیاز بدن کودک است .
[mks_button size=”medium” title=”دانلود فایل pdf” style=”squared” url=”https://moshaverkodak.com/wp-content/uploads/2017/05/از_چه_زمانی_باید_به_نوزادان_غذای_کمکی_بدهیم_؟.pdf” target=”_self” bg_color=”#1e73be” txt_color=”#FFFFFF” icon=”fa-cloud-download” icon_type=”fa” nofollow=”0″]